Gå til indhold
Fri fragt på ordrer over 299,- Hurtig levering - 1-3 dage
Fri fragt på ordrer over 299,- Hurtig levering - 1-3 dage
Espresso Martini – sofistikeret i al dens enkelthed

Espresso Martini – sofistikeret i al dens enkelthed

Bitterheden og den dybe kaffesmag fra espressoen, sødmen fra Kahlua og den fløjlsbløde creme på toppen. Det er selvfølgelig drinken over dem alle – Espresso Martini.

Sofistikeret og på samme tid såre simpel. Her er det virkelig råvarerne der får lov at fylde. I en Espresso Martini er der ikke meget at skjule sig bag. Resultatet af den bliver en til en afgjort af kvaliteten på det, du hælder i shakeren.

Ung klassiker

Selvom Espresso Martini efterhånden er lidt af en klassiker, så har den faktisk ikke så mange år på bagen, som man skulle tro. Rygtet siger, at drinken blev opfundet på en bar i London i 1983, da en kunde bad om drink, der både opkvikkede og havde alkohol. Resultatet blev stærk espresso, vodka, sukker og kaffelikør, og en klassiker var født.

Og netop det opkvikkende og afslappende ved en god drink, er hvad man får med en Espresso Martini. Kombinationen af koffein, sødme og kaffens rige noter giver en perfekt afstemt drink, der passer både til den store fest eller bare en enkelt drink efter en god middag.

En god espresso er alfa og omega

I en Espresso Martini er der især to ting, der skal være på plads. En god drink fortjener en god vodka. Og selvom vodka er mere smagsneutral end whiskey eller rom, så vil du virkelig kunne smage forskel på, om du bruger den billigste fra supermarkedet, eller en vodka af god kvalitet.

Og så er der selvfølgelig det helt essentielle – selve espressoen. Hovedelementet og i særdeleshed det der afgør, om dine gæster vil klappe i hænderne af lykke, eller om det bliver sidste gang, du får lov til at afholde en fest eller middagsselskab.

Det er egentlig ret simpelt – jo bedre espresso, jo bedre Espresso Martini. Og en god espresso kræver to ting. Gode kaffebønner og en god espressomaskine. Gå på opdagelse i Jataks sortiment af espressomaskiner. Her finder du noget der passer til enhver smag og til forskellige budgetter. Dog er der et fællestræk på tværs af alle espressomaskiner – kvaliteten er i top.

En stilfuld drink kræver et stilfuldt glas

Espresso Martini er en stilfuld drink. Kontrasten mellem den mørke kaffe og det lyse skum komplimenterer perfekt det snorlige jakkesæt, du står i ført, med drinken i hånden.

Når drinken i sig selv er så stilfuld, så fortjener den selvfølgelig at blive serveret i et elegant glas. Et bud på et sådant glas kan være Ferm Livings Ripple Champagneglas. Glassene er mundblæste og har et super klassisk udtryk. Den brede skål vil gøre, at skummets udtryk virkelig kommer til sin ret.
Men nogle gange kræver det lige lidt ekstra.

Til de helt store fejringer, hvad end det er nytår, en stor fødselsdag eller bare en fejring af livet, så fortjener det farver og højt humør. Lige netop de farverige fejringer har Frederik Bagger designet et glas til. Med Crispy Gatsby får du et glas, der på samme tid både omfavner tradition og nytænkning. Med et klassisk og tidsløst design, der trækker tråde tilbage til The roaring 20’s kombineret med smagfulde farver, har Frederik Bagger skabt et glas, der gør sig helt perfekt til når du står skarpt skåret i smoking og byder velkommen til årets fest.

De symbolske bønner

En Espresso Martini er kendetegnet ved to ting. Det bløde, cremede kaffeskum på toppen og hvilende på det, tre kaffebønner. Men vidste du, at de tre kaffebønner ikke kun er til for synets skyld? De kommer fra en gammel italiensk tradition, og symboliserer velstand, lykke og helbred. Så når du skåler i Espresso Martinis med venner og familie, er det dette I skåler for. Så er det da værd at gøre sig umage.

Opskrift – lav den perfekte Espresso Martini

Opkvikkende, dyb og med komplekse smage. Samtidig er den utrolig simpel at lave. Det er selvfølgelig Espresso Martini. Her får du Jataks bud på den perfekte Espresso Martini med fløjlsblødt skum:

  • 1 del god espresso
  • 1 del god vodka
  • 1 del kahlua Isterninger

Start med at lave espressoen. Bryg den gerne direkte i et glas med et par isterninger. Det gør, at espressoen bliver mere cremet, hvilket giver en lækrere drink med blødere skum.

Hæld et par isterninger i serveringsglasset, så det kan køle af. Det kolde glas gør også, at Espresso Martinien får en mere cremet konsistens.

Fyld espresso, vodka, kahlua og isterninger i en shaker, og ryst kraftigt i 20-30 sekunder.

Hæld Espresso Martinien på glasset gennem en cocktailsi. Hvis der ligger overskydende skum i shakeren, kan du tage det med en ske og toppe drinken.

Pynt med de tre kaffebønner og server.

Forrige artikel
Næste artikel